ŠIRENJE POSLOVANJA

Prostoria otvara američku podružnicu i salone namještaja u Chicagu

17.05.2024 u 12:51

Bionic
Reading

Hrvatski proizvođač namještaja Prostoria u lipnju lansira vlastitu podružnicu u SAD-u otvaranjem dvaju stalnih stalnih salon namještaja u Chicagu, izvjestili su iz tvrtke poznate po inovativnom dizajnu

Prostoria 10. lipnja otvara prvi američki Flagship salon u prestižnoj četvrti Chicaga, River North. Drugi stalni salon u Chicagu otvara se istoga dana u The Martu, kada počinje NeoCon, najvažniji američki sajam za opremanje interijera. Riječ je o povijesnom trenutku za sam brend, djelatnike Prostorije, ali i za hrvatsko gospodarstvo.

Otvorenost Prostorije prema izazovima, ulaganje u resurse, snažan odjel razvoja i dizajn, rezultirali su kolekcijom koja podjednako sadrži klasičniji dizajn, ali i inovativne komade ikoničkog dizajna. Zajednička im je poveznica vrhunska udobnost i dugotrajnost. Prostoria Flagship salon u Chicagu demonstrirat će kako ovi različiti karakteri mogu harmonično bivati zajedno u interijeru.

'Prostorijin tim je uzbuđen što će prezentirati naš dizajn i majstorstvo izrade namještaja sjevernoameričkoj zajednici arhitekata i dizajnera. Udobnost koju istražujemo u namještaju odraz je naše brige za kvalitetniji doživljaj života. Dizajn nas je prije dvanaest godina lansirao na ovo istraživanje koje je za nas postalo prava odiseja izrade udobnog namještaja s kojim želite provesti veći dio života', poručio je Tomislav Knezović, vlasnik Prostorie i dobitnik tportalove nagrade Vizionar godine u produčju gospodarstva.

Prvi put u hrvatskoj povijesti jedna je domaća tvrtka iz industrije namještaja postigla ovako visoku kvalitetu svojih proizvoda i upravljačkih procesa. Zahvaljujući inovativnom pristupu i predanom usavršavanju znanja, Prostorija je izrasla u priznati međunarodni premium brend namještaja.

Namještaj se u cijelosti izrađuje u tvornica Prostorije u Hrvatskom zagorju, u kojoj rade djelatnici poglavito iz lokalnog okruženja. Tvornica je istovremeno istraživački laboratorij gdje se razvijaju prototipovi novog namještaja, mjesto gdje se namještaj proizvodi i otkuda se transportira u sve dijelove svijeta.