DOMIŠLJATE ZVIJEZDE

Evo na koje načine slavne uzvanice zaobilaze kontroverzno modno pravilo koje vrijedi u Cannesu

20.05.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Filmski festival u Cannesu jedan je od najglamuroznijih događaja u svijetu showbizza, barem kad se radi o europskom kontinentu

Svake godine crveni tepih postavljen na znamenitoj La Croisette, priobalnoj šetnici, vrvi od glamuroznih kreacija slavnih uzvanica.

Sve se one moraju pridržavati strogog dress codea, a koji se odnosi i na obuću jer su prema službenoj web stranici svima omiljene tenisice zabranjene, što već godinama izaziva burne reakcije.

Svijet je tako obišla vijest kad je buntovnica Kristen Stewart na jednom od ranijih izdanja festivala na Azurnoj obali u jednom trenutku izula štikle u znak protesta protiv modnih pravila za crveni tepih u Cannesu, a koja nalažu, uz strogi dress code, obavezne visoke potpetice.

  • +8
Sienna Miller Izvor: Profimedia / Autor: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

U svakom slučaju, to zastarjelo pravilo već godinama izaziva brojne osude i komentare, ali poznate uzvanice reinterpretirale su ga na svoj način te su ove godine posegnule za najekscentričnijim verzijama cipela na petu.

Ove su godine gošće u Cannesu bile posebno kreativne, pa smo vidjeli doista upečatljive i neobične primjere poput Grete Gerwig, koja je nosila total Maison Margiela look, a on je uključivao bijele cipele Tabi s visokom petom - riječ je o kontroverznom modelu nadahnutim Japanom.

demi, eva i emma

Ovakav glamur Cannes dugo nije vidio: Pogledajte haljine koje su ukrale svu pažnju

Pogledaj galeriju

Američka glumica Lily Gladstone je pak nosila chic Guccijeve cipele platforme: da, one jesu i dalje na vrlo visoku petu, no njihova robusna i gruba silueta puno je modernija i aktualnija od klasičnih stiletto potpetica. Stilskoj pobuni protiv strogih pravila priključila se naravno i legendarna Jane Fonda i to metalik Mary Jane balerinkama brenda Margaux!

Na svoj je način ove godine ispunila to strogo pravilo i Sienna Miller posegnuvši za cipelama na petu sa zlatnim prednjim dijelom s jasno oblikovanim prstima, što je prepoznatljiv dizajn luksuzne kuće Schiaparelli.

Look slavne plavuše bio je osmišljen do zadnjeg detalja: draguljima ukrašen sako od tvida, koji je nosila na hrabar način - raskopčan, spojila je s upečatljivim širokim trapericama niskog struka.

Sve ovo navodi na samo jedan zaključak - da je nakon godina i godina, tijekom kojih su se slavne uzvanice mučile u neudobnim štiklama, to pravilo u Cannesu i službeno zastarjelo.