ZLATNI SAVJETI

Holivudski frizer otkriva koje će vam tri frizure učiniti lice mršavijim

22.06.2023 u 17:20

Bionic
Reading

Ako biste i vi voljeli da vam lice izgleda mršavije nego što je, Chris Appleton, frizer poznatih zvijezda poput Kim Kardashian i Jennifer Lopez, zaslužan za njihove nevjerojatne frizure na crvenom tepihu, ima nekoliko sjajnih trikova u rukavu

Dobro odabrana frizura najbolji je modni dodatak svakog stajlinga, a u suprotnome može napraviti i kontraefekt te nepovratno upropastiti look.

U posljednje vrijeme naglasak je na svim stilovima koji lice vizualno povlače prema gore te mu tako daju posve prirodan lifting efekt, a po tome su poznate slavne ljepotice Bella Hadid, Hailey Bieber i Kendall Jenner.

Chris Appleton zna sve o tome jer, osim klana Kardashian, redovito frizira i Jennifer Lopez i Duu Lipu. U videu na Instagramu otkriva je koje tri frizure čine lice mršavijim i užim.

1. Uvijte kosu od lica

Svejedno nosite li kosu raspuštenu ili skupljenu u punđu: pri stiliziranju obratite posebnu pozornost na dva pramena koja uokviruju lice s lijeve i desne strane. Ovisno o smjeru u kojem ih okrećete, možete utjecati na izgled lica. Profesionalac preporučuje da ih stilizirate što dalje od njega - to otvara lice i podržava oblik jagodica.

Na kraju, stilizirajte prednja dva pramena i nakovrčajte ih prema van peglom, kao Appleton u videu, ili figarom, a malo laka za kosu dat će završnu notu frizuri.

Glumica Margot Robbie često nosi razdjeljak po sredini Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

2. Razdjeljak po sredini

Nosite li razdjeljak sa strane ? Ako je tako, trebali biste razmisliti o isprobavanju središnjeg razdjeljka. Kada kosa uokviruje lice s obje strane, ono se vizualno sužava i djeluje malo duže. Razdjeljak sa strane može lice učiniti širim - zvuči nevjerojatno, ali isprobajte i sami pred ogledalom te će vam sve biti jasno.

Kako ga napraviti? Mokru kosu pažljivo raščešljate i prvo četkajte ravno unatrag, a zatim lagano gurnite prema naprijed. Sada kosa pada u nekoliko pramenova i lako ih možete razdvojiti. Pojedinačne vlasi mogu se dovesti na pravu stranu češljem za oblikovanje.

3. Visoka pletenica

Elegantna punđa ili uglađena pletenica popularne su na društvenim mrežama s razlogom. S jedne strane omogućuju da ne morate prati kosu još nekoliko dana, ali ova vrsta stiliziranja također je korisna za isticanje oblika lica. Jer kosa optički povlači liniju, a ako je stilizirana prema gore, podiže crte lica i prati oblik jagodica. Niska pletenica čini lice vise obješenim.

Čvrsto skupite kosu na najvišoj točki na potiljku i zagladite je četkom od prirodnih vlakana. Zatim je učvrstite gumicom, a lak za kosu dat će joj sjaj i postojanost.