OBITELJ NA OKUPU

11 fotografija za 20. godišnjicu braka: Kraljica Letizia pozirala sa suprugom i kćerima

18.05.2024 u 21:36

  • +5

Španjolska kraljevska obitelj

Izvor: Profimedia / Autor: Casa de S.M. el Rey / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bionic
Reading

Španjolski kraljevski par u srijedu će proslaviti 20. godišnjicu para, a tu okruglu obljetnicu odlučili su obilježiti objavom 11 fotografija na kojima se također pojavljuju sa kćerima, princezom Leonor i infantom Sofijom

Sve fotografije kraljevske obitelji snimio je fotografski tim u nevjerojatnim vrtovima Kraljevske palače Zarzuela u Madridu.

S velebnim zdanjem u pozadini, kraljevski par pozirao je okružen bujnom vegetacijom povijesnih vrtova Campo del Moro.

Osim što je otac, kralj Filip je i 'šef'. Otkako je 31. listopada napunila 18 godina, princeza Leonor napravila je kvalitativni iskorak. Osim prisege na zastavu, na Akademiji u Zaragozi, isti dan kada je postala punoljetna, zavjetovala se Ustavu na ceremoniji u Kongresu zastupnika gdje je također prisegnula na vjernost monarhu.

Španjolski kralj ponosni je otac dvije kćeri koje su izrasle u predivne djevojke. Monarh je želio biti prikazan sa svakom od njih na različitim fotografijama. Sa širokim osmijehom grli svoju najmlađu, infantu Sofiju, koja se pojavljuje u prvom planu.

Još jedna slika koja označava bliskost kraljevske obitelji u još jednom prekrasnom kutku Campo del Moro. Kraljica u bijelim tenisicama, svojoj novoj omiljenoj obući zahvaljujući prijelomu jedne od falangi desnog stopala, sjedi na klupi, dok joj suprug stavlja ruke na ramena. U pozadini, s njezine desne strane, njihove kćeri idu prema njima.

Na ovoj fotografiji kraljica se smiješi se svojim kćerima na kojoj se detaljnije može vidjeti Sofijin sako od tvida svijetle boje s crnim porubom. Dana 14. lipnja Sofiji završava nastava na Atlantic Collegeu u Walesu (Ujedinjeno Kraljevstvo) pa će imati više vremena za obitelj s kojom i ove godine planira provesti ljetne praznike.

Ova je bila prva godina u kojoj je španjolski kraljevski par ostao sam u svojoj rezidenciji u Prinčevom paviljonu, unutar kompleksa palače Zarzuela, otkako su postali roditelji. Leonor je u Zaragozi, dok Sofía zbog akademskih obaveza boravi u Walesu.

Kraljevski par ovom je serijom fotografija htio pokazati da zajedno sa svojim kćerima čine najbolji tim. Odjeveni u ležernu odjeću i nesvjesni protokola, bili su prirodni, pokazujući geste i znakove naklonosti na objavljenim fotografijama.

Početkom svibnja princeza Leonor je sa svojim roditeljima sudjelovala na 40. obljetnici prisege kraljeve zastave. Tada je nosila svečanu odoru prvog razdoblja Opće vojne akademije u Zaragozi. Tijekom ovog tečaja, vidjeli smo Leonor kako nosi različitu vojnu odjeću. Ovom se prilikom odlučila za svijetloplavi sako koji ističe njezin izgled, a na kažiprstu je nosila prsten.

Princeza Leonor i Infanta Sofía ponovno će se susresti na ljeto kada će vrlo vjerojatno sa roditeljima biti na Mallorci nekoliko dana, kao što je i proteklih godina bio slučaj.

Kako odrastaju, španjolske princeze definiraju svoje stilove, no ono što se nije promijenilo je njihova povezanost. One su sestre i najbolje prijateljice unatoč trenutnoj udaljenosti, što su fotografijama dokazale hodajući ruku pod ruku, kao u djetinjstvu.