veliki transfer na pomolu

Bayer ga ne može zadržati; interes se proširio na cijelu Europu, Bavarci trljaju ruke!

14.05.2024 u 11:43

Bionic
Reading

Nakon što je svojim pogodcima nastavio rekordan niz Bayer Leverkusena, privukao je pažnju i u Španjolskoj, piše Marca

Josip Stanišić je ovu sezonu proveo na posudbi iz Bayerna u Bayeru, a s momčadi iz Leverkusena osvojio je titulu prvaka Njemačke te će igrati još finale njemačkog kupa i Europske lige. Branič Vatrenih svojim golovima zadržao je impresivan niz neporaženosti Bayera.

Stanišić je prošlog ljeta napustio Allianz Arenu u potrazi za većom minutažom te je odigrao ključnu ulogu u povijesnoj sezoni Bayera, iako je prvotno imao ulogu 'sporednog glumca', kako to navodi najčitaniji španjolski sportski dnevnik Marca.

'Ostane li Alonsova momčad neporažena, to će u velikoj mjeri biti i zasluga njegove efikasnosti . ima četiri gola i šest asistencija u 2252 odigrane minute', piše Marca.

Stanišićeva svestranost također je istaknuta jer može igrati kao stoper, bek ili krilni bek. Marca podsjeća na njegov gol Bayernu u porazu od 3:0 u Leverkusenu, koji je označio početak definitivnog pada Tuchelove ekipe. Naglašava se da je Stanišićev 'status talismana' eksponencijalno porastao u sljedećim tjednima jer su njegova dva gola u 97. minuti spriječila prve Bayerove poraze u sezoni.

Unatoč želji Bayera da zadrži Stanišića nakon posljednjih utakmica, Marca ističe problem - u ugovoru o posudbi ne postoji opcija otkupa.

Kako smo ranije pisali, nakon završetka sezone Stanišić će se morati vratiti u Bayern, ali prema izvješćima njemačkih medija, već je obavijestio Bavarce da želi trajno ostati u redovima Apotekara.

  • +15
Bayer Leverkusen - Roma; Europska liga, polufinale, 9.5.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK