nešto neviđeno

Borussija više profitira porazom od Reala u finalu Lige prvaka, evo i zašto!

10.05.2024 u 11:35

Bionic
Reading

Odgovor se krije u posebnim uvjetima unutar ugovora najskupljeg izlaznog transfera crno-žutih u povijesti

Borussia Dortmund će se susresti s Real Madridom u finalu Lige prvaka na Wembleyju 1. lipnja, a pobjednik će zaraditi dodatnih 20 milijuna eura.

Njemački klub će profitirati još više ako Real Madrid osvoji titulu, jer su dogovorili posebne uvjete vezane uz transfer Judea Bellinghama, čija je vrijednost iznosila 103 milijuna eura bez bonusa, prošle godine.

Bellingham, talentirani 20-godišnjak, prešao je u redove Reala, a Borussia je postigla dogovor prema kojem će svaki njegov uspjeh dodatno napuniti klupsku blagajnu. Prema tim uvjetima, Real bi trebao isplatiti bonus od pet milijuna eura Borussiji ako osvoji Ligu prvaka tijekom Bellinghamovog prvog šestogodišnjeg ugovora.

S obzirom na 15 milijuna eura koje Borussia dobiva kao finalist, jasno je da bi poraz donio veći financijski dobitak uz ovaj bonus nego pobjeda. Također, postoji mogućnost dodatnog bonusa od dva milijuna eura ako Bellingham bude uvršten u najbolju jedanaestoricu Lige prvaka što je već sada jasno da je gotovo sigurno kako će se pronaći na tom popisu.

  • +31
Borussia Dortmund - PSG, Liga prvaka, polufinale, 1.5.2024. Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf