nba liga

Indiana u gostima pobijedila desetkovane Knickse i izborila konferencijski finale

20.05.2024 u 07:12

Bionic
Reading

Košarkaši Indiane plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA doigravanja. U odlučujućoj sedmoj utakmici Indiana je u gostima pobijedila New York 130-109 i time izborila nadmetanje protiv Bostona za veliki NBA finale

Od samog početka sedme utakmice Indiana je povela te je sjajnom napadačkom igrom lomila New York koji je s vremenom sve teže pratio ritam svog suparnika jer je momčad Knicksa za ovu utakmicu bila doslovno desetkovana brojnim ozljedama.

Prvo je nezaustavljiv za obranu domaćina bio Siakam, a potom je tricama zaredao Haliburton čime je Indiana tijekom druge četvrtine dosegla i 20 koševa razlike. New York je kvalitetno odradio jedino uvodni dio drugog poluvremena. Spustio je zaostatak na manje od deset koševa, ali šuterski moćna Indiana vrlo brzo je vratila veliku prednost i na kraju lako pobijedila za ulazak u konferencijski finale.

Posljednji put Indiana je tako daleko dogurala 2014. godine kada je poražena od Miami Heata u finalu Istoka 2-4. Sezonu ranije također je igrala konferencijski finale te je opet poražena od istog suparnika 3-4.

Svi igrači prve petorke Indiane su postigli 17 ili više koševa. Tyrese Halliburton je postigao 26 uz šest asistencija i 6-12 za tricu. Po 20 su dali Pascal Siakam i Andrew Nembhard, s tim da je potonji imao šest asistencija i pet skokova.

Za New York je čak 39 koševa ubacio Donte DiVincenzo uz 9-15 za tricu. Najbolji igrač New Yorka Jalen Brunson je dao 17 koševa, ali veći dio drugog poluvremena nije odigrao zbog slomljenog prsta. S klupe je Alec Burks ubacio 26 koševa.

Indiana je utakmicu završila sa 67,1 posto šuta što je najbolji postotak u povijesti NBA doigravanja. U noći s utorka na srijedu igrat će prvu utakmicu finala Istoka protiv Bostona koji ima prednost domaćeg parketa.

NBA doigravanje, Istočna konferencija (sedma utakmica):

  • New York - Indiana 109-130 (Indiana je dobila seriju s 4-3)