ČUDESNI VATRENI

Junak Bayera Josip Stanišić otkrio tajnu njemačkog kluba: Nitko nije vjerovao...

10.05.2024 u 09:04

Bionic
Reading

Bayer Leverkusen je dogurao do 49 uzastopnih susreta bez poraza i ušao u povijest. U uzvratu polufinala Europske lige protiv Rome, izgledalo je da će konačno doživjeti poraz, ali nije to dopustio hrvatski reprezentativac Josip Stanišić

Do 82. minute Bayer je gubio 0:2, a onda je Gianluca Mancini postigao autogol, a zatim je Stanišić, koji je ušao u 90. minuti, izjednačio na 2:2 u 97. minuti.

Bayer se s ukupnom pobjedom 4:2 plasirao u finale Europske lige, ali i srušio rekord Benfice u nizu utakmica bez poraza.

Zanimljivo je da su Apotekari čak 17 utakmica ove sezone zabili gol u 90. minuti ili sudačkoj nadoknadi. Stanišić zadnji puta protiv Borussije Dortmund u Bundesligi prije dvadesetak dana.

Nakon utakmice s Romom hrvatski reprezentativac je rekao:

'Za mene je neopisivo vidjeti sve te navijače i shvatiti da smo u finalu. Nevjerojatno. Ovo je bila stvarno teška utakmica od prve minute. Znali smo koliko je jaka protivnička momčad i da ništa nije gotovo nakon što smo imali prednost od 2:0 u prvoj utakmici.'

Bayer Leverkusen - Roma 2:2; Europska liga, polufinale, 9.5.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

Kaže da je svjestan da je kod 0:2 većina navijača vjerovala u prvi poraz Bayera

'Mnogi su mislili da će danas biti taj dan. No, vidjeli ste u očima naših igrača da svi žele u finale i izbjeći poraz. Sada je naš san postao stvarnost, sada smo u finalu.'

Hrvatski reprezentativac je postigao sjajan gol nakon sedam minuta nakon ulaska u igru. Iskoristio je prazan prostor nakon dodavanja Floriana Wirtza, prevario čuvara lažnjakom i ljevicom poslao loptu u suprotni kut. Bio je to gol koji je nominiran za gol tjedna u Europskoj ligi.

  • +15
Bayer Leverkusen - Roma; Europska liga, polufinale, 9.5.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Novinari su ga pitali koja je tajna Bayera ove sezone. Pokušao je dati odgovor:

'Teško je reći. Svi daju sve od sebe do zadnje minute. Vidite kako često zabijamo u završnici, dižemo se u posljednjim trenucima utakmice, to nije slučajno. Naravno, uvijek je potrebno malo sreće, ali sreća dolazi nakon odricanja i teškog rada. Najvažnije je da nastavimo ovako i ne prestanemo vjerovati. Nitko nam neće dati trofej za nepobjedivost. Idemo u finale po pobjedu'.

Finale Europske lige imat će hrvatski predznak jer će na drugoj strani u dresu Atalante zaigrati Mario Pašalić. Finale se igra 22. svibnja u Dublinu. Hrvatska već ima pobjednika Europske lige, a na terenu neka pobjedu izbori bolji.