SUPERSPORT HNL - 34. KOLO

Rudešu nije pomoglo ni vodstvo, ni igrač više; Gorica preokrenula za pobjedu

10.05.2024 u 19:54

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 34. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, Gorica je preokretom stigla do pobjede 2:1 nad Rudešom

Gosti su poveli u 14. minuti pogotkom Alekse Latkovića, dok je u nastavku uslijedio preokret. Golove su za Velikogoričane postigli Ante Matej Jurić u 60. minuti, dok je konačnih 2-1 postavio Josip Mitrović devet minuta kasnije.

Gorica je time prekinula niz od četiri ligaška poraza te je privremeno skočila na sedmo mjesto ljestvice. Rudeš je upisao deveti prvenstveni poraz u nizu, kao i već 29. ukupno ove sezone.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Živahno je počela utakmica, napadački orijentirana s obje strane pa se nije dugo čekalo ni na prvi pogodak. U 14. minuti su gosti poveli, a strijelac je bio Latković.

  • +20
Gorica - Rudeš, SuperSport HNL(10.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo
Latkovićev gol za vodstvo Rudeša Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja poluvremena bolja je bila Gorica koja nekoliko dobrih prilika nije uspjela pretvoriti ni u jedan pogodak. Najbliže izjednačenju domaćin je bio u 30. minuti, ali je tada Mitrović glavom pogodio okvir vrata.

Osim toga od strane Velikogoričana još su prijetili Matković i Mrzljak.

Još je bolje Gorica otvorila drugo poluvrijeme, a opasne situacije su se nizale u gostujućem šesnaestercu. Uskoro je uslijedio i potpuni preokret pa je prvo Jurić u 60. minuti zabio za 1:1 kada je prebacio suparničkog vratara.

Jurićev gol za 1:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Devet minuta kasnije, Mitrović je poslije lijepe akcije pogodio za 2:1 domaćina.

Mitrovićev gol za 2:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica se uplela u probleme u 76. minuti kada je strijelac gola za 2:1 Mitrović zaradio izravni crveni karton zbog opasnog starta na Topiću.

Unatoč igraču manje i unatoč nastojanjima Rudeša da postigne pogodak za barem bod u ovom susretu, Gorica je izdržala sve do kraja te je pobjedom preskočila Istru 1961 na ljestvici.

Trenutačno je Gorica sedma, dok je Rudeš od starta sezone posljednji i već je odavno znano da seli u drugoligaško okruženje.

Više informacija pronađite OVDJE.