član domovinskog pokreta

Bartulica podržao Hod za život: Dovoljno je pogledati Euroviziju...

19.05.2024 u 10:54

Bionic
Reading

Šef kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stephen Bartulica gostovao je emisiji HTV-a 'Studio 4' gdje je istaknuo kako je sudjelovao u povorci Hod za život u subotu u Zagrebu

'Drago mi je da pro-life pokret raste u Hrvatskoj. Održava se ta manifestacija u sve više gradova. Razumijem da se ne slažemo svi oko ove teme, ali to treba staviti na dnevni red kao važnu temu. Mi smo zemlja koja nestaje, narod koji nestaje i demografski oporavak je prioritet nove Vlade. Opcije koje smatraju da pobačaj treba biti što dostupniji uopće ne shvaćaju gdje smo došli. Svako nerođeno dijete ima pravo na život i liberalna pozicija znači pravo na život bez isključenja bilo koga', rekao je Bartulica za HRT.

Dodao je kako primjećuje da se u Hrvatskoj javlja moralna panika.

'Europa i Hrvatska robuju političkoj korektnosti već duže vrijeme. Neke stvari ne smiju se otvarati. Kao zrelo društvo trebamo razgovarati o svemu', dodao je zastupnik Domovinskog pokreta.

Bartulica je naglasio kako iseljavanje iz Hrvatske traje predugo.

'Bilo je strašne korupcije u vremenu između 1940. i 1990. godine i strašno zlostavljanje ljudi. Vidjeli smo veliki odlazak naših ljudi u svijet. Nažalost, to se nastavlja. Zato je naš opstanak ugrožen', smatra ovaj političar koji kaže da je dovoljno pogledati Euroviziju te vidjeti kako u Europi vlada antiobiteljsko raspoloženje.

Dotaknuo se i doprinosa Domovinskog pokreta u novoj Vladi.

  • +24
Hod za život u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Sve na čemu sam inzistirao, u nekom obliku je ušlo u koalicijski sporazum, što se tiče muzeja za žrtve komunizma ili preispitivanje posljedica iz pandemije. Nije istina da nismo ništa postigli. Puno toga je ušlo u program, pa i demografske mjere. Vidjet ćemo koliko ćemo biti vješti u tome da se provodi na pravi način, ali barem imamo priliku. Ne možete zabiti gol ako ste u oporbi i samo kritizirate. Htjeli smo biti za stolom', naglasio je.