rat u ukrajini

Ukrajinci u žestokom udaru na Krim; napadnuti zračna baza i rafinerija

17.05.2024 u 07:38

Bionic
Reading

Ruska protuzračna obrana i Crnomorska flota uništile su 102 ukrajinske bespilotne letjelice i šest čamaca bez posade tijekom protekle noći, priopćilo je u petak ujutro rusko ministarstvo obrane

U dvodnevnom napadu Ukrajine na ruske ciljeve pogođeni su vojni ciljevi u okupiranom lučkom gradu Sevastopolju, te je došlo do požara u ruskoj rafineriji nafte Tuapse.

Reuters javlja da je požar rafineriji koji je izbio nakon napada ukrajinske bespilotne letjelice stavljen je pod kontrolu. Prema preliminarnim informacijama nema ozlijeđenih.

Satelitske snimke do pokazuju tri uništena ruska zrakoplova i oštećene zgrade u zračnoj bazi Belbek u Sevastopolju u srijedu. Radi se o MiG-31 i Suhoj Su-27 .

Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je imenovala Rusija, rekao je u petak u Telegramu da su Rusi “uspješno odbili masovni neprijateljski napad na Sevastopolj".

Dronovi i projektili pogodili su rano jutros i rafineriju nafte i luku u ruskom gradu Novorosijsku uzrokujući eksplozije i nestanak struje, izvijestio je ruski Telegram kanal Astra.

Ukrajinske snage napale su i više naselja kod Belgoroda oštetivši benzinsku crpku i ubivši dvoje ljudi, ustvrdio je guverner te regije Vjačeslav Gladkov.