Kevin O'Leary

Nekad je za bitcoin govorio da je 'smeće', a sada najavljuje milijarde ulaganja u najpopularniju kriptovalutu

11.10.2021 u 21:02

Bionic
Reading

Iako je ne tako davno najpopularniju kriptovalutu nazivao 'smećem', slavni investitor Kevin O'Leary sada najavljuje dodatna ulaganja u nju

O'Leary kaže da želi barem udvostručiti svoje udjele u kriptovalutama do kraja 2021. godine te predviđa da bi se 'bilijuni dolara' mogli ulijevati na tržište ako kriptovaluta postane nova klasa imovine. O'Leary, predsjednik O'Shares ETF-a, rekao je da je optimističan što se tiče bitcoina i želi ih više u svom portfelju.

'Želim povećati svoju izloženost kriptovalutama s tri posto na sedam posto do kraja godine', rekao je za CNBC. No dodao je da ulagači žele da američke vlasti donose odluke o reguliranju kriptovaluta.

'Ne želim se miješati u kripto ako regulator kaže da to nije u redu', rekao je. 'Ne mogu si priuštiti to da sam u zaleđu, ne mogu si priuštiti to da ne poštujem pravila.' Američka vlada u procesu je razvoja propisa za kriptovalute u trenutku u kojem sve više zemalja legalizira bitcoin. Prošlog tjedna El Salvador je postao prva zemlja na svijetu koja ga je usvojila kao zakonsko sredstvo plaćanja.

O'Leary je rekao kako očekuje da će regulatori priznati kriptovalute kao institucionalnu klasu imovine, ali nije jasno kada će se to dogoditi. Dodao je da također nedostaje infrastruktura za usklađenost u usporedbi sa sustavima za tradicionalnu imovinu.

  • +2
Prosvjed protiv kriptovaluta u Salvadoru Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Sura

Međutim predviđa da će se 'trilijuni dolara kapitala ukrcati na brod' kada regulatori konačno odobre kriptovalute kao institucionalnu klasu imovine.

Konkretno, za bitcoin, ako regulatori dopuste tvrtkama za financijske usluge da ga tretiraju kao imovinu i ako se odobre burze temeljene na bitcoinima u SAD-u. 'Ovo ne prolazi, ovo je nova klasa imovine', zaključio je.