2400 posto

Nevjerojatan rast Squid Game kriptovalute

29.10.2021 u 08:14

Bionic
Reading

Svakakva se čuda ovih dana događaju na tržištu kriptovaluta. Mega popularna serija Squid Game dobila je vlastitu kriptovalutu. I prvog dana dogodio se nevjerojatan rast. Čak 2.400 posto

U samo 24 sata ova kriptovaluta stigla je do tržišne kapitalizacije od 174 milijuna dolara. Trenutna joj je cijena 2,2 dolara.

Međutim, oni koji su zainteresirani za sudjelovanje morali bi biti oprezni prije nego što uskoče u trgovanje. CoinMarketCap je izdao upozorenje, rekavši da je primio "više izvješća" da korisnici ne mogu prodati ovaj token na Pancakeswapu, popularnoj decentraliziranoj burzi. Nejasno je zašto neki korisnici ne mogu prodati svoje tokene, ali bijela knjiga koja opisuje novčić izlaže antidampinšku tehnologiju koja sprječava ljude da prodaju svoje tokene ako nisu ispunjeni određeni uvjeti.

CNBC se obratio putem kontakt podataka navedenih na web stranici kreatorima ovog tokena kako bi pitao jesu li programeri svjesni problema i rade li na njegovom rješavanju, ali odgovor zasad nisu dobili.

Token, koji je započeo svoju pretprodaju 20. listopada i bio "rasprodan za jednu sekundu", prema njegovoj bijeloj knjizi, pridružuje se popisu drugih "meme" kriptovaluta koje su doživjele veliki porast bez posebnog razloga, osim dobrog publiciteta. Na primjer, novčić shiba inu inspiriran udvostručio je vrijednost u posljednjih tjedan dana.

  • +11
Squid Game Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Seriju Squid Game su u prva četiri tjedna prikazivanja na Netflixu pogledala 142 milijuna kućanstava.

Distopijska južnokorejska serija prati skupinu prezaduženih ljudi koji pristaju na smrtonosnu dječju igru kako bi došli do novca i vratili dugove, prikovavši za ekrane gledatelje širom svijeta i svrgnuvši s trona popularnosti povijesnu dramu Bridgerton. Bloomberg procjenjuje da je Squid Game Netflixu donio nekih 900 milijuna dolara, a snimanje je koštalo 21,4 milijuna dolara.