NOVI KRUG PRIVATIZACIJE

Debeljak želi kupiti Jadroplov, ali neće 'mačka u vreći'

19.11.2014 u 16:14

Bionic
Reading

Brodosplit je i dalje zainteresiran za kupnju Jadroplova, premda u prvom krugu privatizacije nije prihvaćena njegova obvezujuća ponuda

U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi u kojem potvrđuju da su i dalje zainteresirani za Jadroplov, iz Brodosplita demantiraju tvrdnje CERP-a da su u prvom krugu 'korigirali bitne obvezne uvjete koje su prethodno ponudili'.

Podsjetimo, Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) je poslije otvaranja ponuda početkom listopada izvijestio kako Brodosplitova ponuda zadovoljava tražene uvjete, dokumentaciju i jamstvo, ali da je ponuditelj priložio i dodatne uvjete ponude kojima se, kako je utvrđeno, korigiraju bitni obvezni uvjeti koje je prethodno ponudio i prihvatio.

Brodosplit je ponudio sve uvjete kakvi su bili traženi natječajem, između kojih ističemo: cijenu za dionice veću od oglašene, realizaciju predviđenih investicija, budući razvoj Jadroplova jačanjem i povećanjem flote brodova, zadržavanje hrvatskih pomoraca, zadržavanje djelatnosti i sjedišta u Splitu itd.', tvrde u Brodosplitu, ističući da CERP nije ispunio njihove opravdane zahtjeve vezane uz dubinsko snimanje kompanije.

Prema njihovim tvrdnjama, CERP im nije dao na uvid neke ugovore koji bitno utječu na buduće poslovanje Jadroplova pod izlikom poslovne tajne.

'Onemogućavanjem uvida u pojedine ugovore za vrijeme dubinskog snimanja od strane prodavatelja, a za koje kao ponuđač ocjenjujemo da bitno utječu na analizu, tražili smo prodavatelja da nam isto omogući naknadno. Na sve ovo smo tijekom postupka dubinskog snimanja, a prije predaje ponude, u nekoliko navrata upozoravali sam CERP. Odgovor smo dobivali uvijek isti - da se radi o poslovnoj tajni i da nemamo mogućnost uvida u traženo', navodi se u priopćenju Brodosplita.

Početnu cijenu i ostale uvjete u novom pokušaju privatizacije splitske brodarske tvrtke CERP će definirati nakon 17. prosinca, kada završava ispitivanje interesa potencijalnih ulagača.