REPREZENTATIVAN NASTUP

Rimčeve električne jurilice oduševile posjetitelje u Ženevi

02.03.2016 u 10:50

Bionic
Reading

Hrvatski poduzetnik Mate Rimac na prestižnom sajmu automobila u Ženevi predstavio je svoje super brze električne automobile Concept_One i Concept_S koje su strani novinari proglasili zvijezdama salona

Rimac je u razgovoru za Dnevnik HRT-a opisao atmosferu u Ženevi i govorio o planovima svoje kompanije.

'Predstavljanja su uvijek ludnica. Jednostavno, nismo došli do daha cijeli dan nismo ništa jeli, nismo stali', rekao je Rimac izražavajući zadovoljstvo što su štand posjetili direktori tri velike automobilske firme s kojima je razgovarao o prodaji tehnologije.

Napomenuo je da su Rimac automobili tehnološka firma kojoj je glavni posao proizvodnja komponenti i tehnologije. 'Mi se ovdje više predstavljamo kao proizvođač tehnologija i inženjeringa za druge automobilske firme nego kao proizvođač automobila', rekao je Rimac.

Dva modela super brzih električnih automobila predstavljena u Genevi proizvode se u malim serijama. Verzija Concept_One proizvedena je i prodana u osam primjeraka, a njegova high performance verzija Concept_S, prvi put predstavljena u Ženevi, proizvedena je u dva primjerka koji su već prodani kupcima u Italiji.

Rimac je najavio i proizvodnju u većim serijama. 'Mi već radimo i na modelima koji će se proizvoditi u većim količinama, ali i dalje će nama ostati naglasak na tehnologiji i prodaji naših komponenti drugim proizvođačima', poručio je.

Osvrnuo se i na poslovnu klimu u Hrvatskoj i najavio nastavak brzog širenja. 'Živimo u globalnom svijetu, ja ne volim to hrvatsko kukanje, nama je dobro, rastemo kao gljive poslije kiše', rekao je Rimac.

'Prije dvije godine nas je bilo nekih 20, 30 ljudi, a danas nas je preko 150, a do kraja godine se mislimo poduplati na 300 ljudi. Izvozimo u cijeli svijet, imamo već proizvode u 24 zemlje na šest kontinenata, poslujemo globalno, razmišljamo globalno, djelujemo lokalno', zaključio je pun optimizma mladi hrvatski inovator.