RIBIĆ OPLEO PO VLADI

'Milanović njeguje mačo stil alfa mužjaka s impotentnim učincima'

22.12.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Zaposlenima u javnim i državnim službama od početka gospodarske krize uzeto je 14 milijardi kuna u ime ušteda, od čega je devet milijardi srezala SDP-ova vlada, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Matice hrvatskih sindikata

Prema sindikalnim računicama, najgore su u prosjeku prošle medicinske sestre, kojima je zbog smanjivanja primanja od siječnja 2009. kupovna moć pala od 24 do 34 posto dok je BDP u tom razdoblju pao 13 posto.

Djelatnicima u osnovnim i srednjim školama te fakultetima kućni budžeti smanjili su se od pet do 24 posto, ovisno o radnom mjestu i stažu, s tim da su najviše izgubile čistačice, a prate ih profesori s više od 35 godina radnog staža.


'Od tih ukupno 14 milijardi kuna, 10 milijardi dali smo svojevoljno dok nam je četiri milijarde oteto. Te milijarde dali smo nezaposlenima i svima onima kojima je prijetio gubitak posla. Lažna je tvrdnja koju šire mediji u službi krupnog kapitala kako javne službe nisu dale svoj obol u krizi i na osnovi toga se traže daljnja rezanja', rekao je Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata.

Aktualnoj vlasti pobrojao je 20-ak grijeha - debakl u gospodarstvu, iseljavanje mladih, nacionalna apatija i depresija i dr. - a sve ih karakterizira, kaže, napuštanje socijaldemokratskih vrijednosti i bespogovorna podložnost inozemnom financijskom kapitalu.

'U 24 godine, kako se bavim sindikalnim poslom, nisam naišao na nesposobnije ljude u Vladi! Ne kažem da su najgori, jer najgora je bila lopovska vlada. Oni su kao pošteni piloti koji ne znaju pilotirati', istaknuo je Ribić.

Posebno je zamjerio Zoranu Milanoviću i njegovim ministrima to što su na vlast došli nepripremljeni te samouvjerenost do bahatosti bez ikakvog pokrića.

'Njeguju mačo stil alfa mužjaka s impotentnim učincima', zaključio je Ribić.