JESEN U APPLEU

21. listopada stiže OS X Yosemite i novi iPadi

21.09.2014 u 08:01

Bionic
Reading

Tek su predstavili iPhone 6 i 6 Plus, baš kao i Apple Watch, no kompanijina 'sezona' tek je počela. OS X Yosemite bi trebao postati službeno dostupan za preuzimanje, a The Daily Dot navodi kako će kompanija 21. listopada otkriti i sljedeću generaciju iPad tableta

iPad Air 2 (ili iPad 6, ako ga netko želi tako zvati) bi trebao donijeti nove Appleove čipove A8 i M8, uz TouchID čitač otiska prstiju - što bi trebala biti jedina dizajnerska izmjena na tom uređaju. Istovremeno se očekuje i osvježenje iPad mini linije, izgledno uz korištenje istog A8 čipa, ali nešto nižeg radnog takta.

OS X 10.10 (Yosemite) se bliži kraju razvoja pa otkrivanje za mjesec dana zvuči prilično izgledno. Što se značajki tiče, one su finalizirane i identične najavama s ovogodišnjeg WWDC-a.

Apple obično nema većih iznenađenja što se tiče rasporeda u otkrivanju noviteta svojih proizvoda, a postoji mogućnost da će se segmentu MacBook računala pridružiti i još jedan model, kao i novi 4K ekran, koji bi se mogao pojaviti u novom stolnom računalu iMac ili tek samostalnom ekranu.