JURIŠ NA REKORD

'Eksplodirajući mačići' rasturaju Kickstarter

21.01.2015 u 14:29

Bionic
Reading

Jednostavna kartaška igra s uvrnutim humorom traženi je iznos na platformi za crowdfunding prikupila za manje od dvadeset minuta, a do kraja kampanje mogla bi oboriti i pokoji rekord

Po tko zna koji put pokazuje se kako su internet i mačke dobitna kombinacija.

Kartaška igra Exploding Kittens munjevitom je brzinom postala instant-hitom na platformi za crowdfunding Kickstarter. Deset tisuća dolara (oko 65 tisuća kuna), iznos s kojim su ušli u jednomjesečnu kampanju, skupili su za osam minuta, da bi do sto tisuća došli za manje od sat vremena, a do milijuna u manje od pet sati.

U trenutku dok pripremamo ovaj tekst za objavu, brojčanik pokazuje više od 40 tisuća podupiratelja i više od 1,5 milijuna prikupljenih dolara (gotovo deset milijuna kuna).


Do kraja kampanje (20. veljače) bi, prema nekim procjenama, mogli prikupiti i do 21 milijun dolara (oko 136 milijuna kuna) te time oboriti rekord iz rujna prošle godine, koji drži igra Coolest Cooler s prikupljenih 13 milijuna dolara.

Ovo je jedan od rijetkih primjera crowdfunding kampanje u kojoj doslovno možete vidjeti kako uplate pristižu.

Iza igre stoji tročlani tim, kojeg čine Elan Lee (Xbox, ARG-ovi), Matthew Inman (Oatmeal) i Shane Small (Xbox, Marvel).

Igra je, kažu autori, namijenjena ljudima starijima od sedam godina koji vole mačiće, eksplozije, laserske zrake i, povremeno, koze. Opisuju ju i kao 'visoko stratešku inačicu ruskog ruleta s mačičima'. Izgledom i duhom podsjeća na morbidni humor stripa Bunny Suicides

Igrači naizmjence vuku karte sve dok netko ne izvuče eksplodirajuću mačkicu i izgubi. U špilu su karte kojima možete to izbjeći tako što vam omogućuju da škicnete prije no što povučete kartu, protivnike prisilite na izvlačenje više karata odjednom ili miješanje špila.