sutra

U Močvaru stižu Slim Cessna's Auto Club, američki country gothic kabare

03.07.2023 u 09:44

Bionic
Reading

Sastav iz Denvera u Zagreb dolazi treći put, ovog puta da proslave američki Dan nezavisnosti

Na poslijepodnevnom suncu koje prži lopte od korijena odzvanja usamljeni lavež psa na lancu. Ostarjeli farmer blatnjavom rukom briše znoj s naboranoga čela, naćulio je uši. Sve glasnije dopire zvuk bendža i miris viskija ispred prašnjave karavane od koje zlodusi bježe u punom trku prema granici. Upućenima je jasno da to Slim Cessna’s Auto Club još jednom dolazi u Močvaru.

Slim Cessna jednom je glazbu svoga benda usporedio s krajobrazom Colorada: 'Vidite oluju koja dolazi izdaleka, ali ipak se može sručiti na vas velikom brzinom'. U međuvremenu Slim Cessna’s Auto Club postali su već ustaljenim gostima na zagrebačkim pozornicama i moglo bi se reći da užurbanim koracima grabe prema kultnom statusu među domaćom publikom. Isto tako, sve nas češće posjećuje i njegov kolega iz benda, Munly Munly, koji je posljednji put u Močvaru dojahao krajem prošle godine sa svojim pratećim sastavom The Lupercalians. Obojica su prepoznali specifičnu prijemčivost europskog istoka za mračnu gotiku američkoga Juga i njihovu glazbu sastavljenu u jednakoj mjeri od pasaža iz Biblije i krijumčarenog moonshinea koja bi mogla poslužiti kao soundtrack nekog od romana Flannery O’Connor.

Izvor: Društvene mreže

U svojim izvedbama Slim i Munly djeluju poput dvojice propovjednika čiji vatreni gospel uz zvuke bendža istjeruje vraga iz publike, a koja pak zauzvrat iz koncerta u koncert u sve većem broju prati njihove fešte na kojima se estetika karnevala spaja s onom tabernakulom. Ako prethodno niste, upravo vam je pružena još jedna prilika da se i sami uvjerite zašto je tako kad u utorak 4. srpnja Slim Cessna’s Auto Club po treći put u Zagreb dostavi svoje u ruho od folka i gospela do countryja i rock and rolla obavijene pjesme o grijehu subotnje večeri i iskupljenju nedjeljne mise, ali i one o 'cjepivima, prelasku granice, razrokima, transvestitima, zubima i psima'.

Upad u pretprodaji: 15 eura

Pretprodajna mjesta: Dirty Old Shop, Tratinska 34, Zagreb

Rockmark, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb

Dallas Music Shop, Splitska ul. 2A, Rijeka

Upad na dan događanja: 20 eura

Koncert se održava u sklopu projekta “Močvarno poduzetništvo” kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Zajedno do fondova EU.