ODBACUJE OPTUŽbe

Zvijezda hvaljene 'Anatomije pada' optužena za silovanje

09.01.2024 u 09:49

Bionic
Reading

Francuski glumac, redatelj i scenarist Samuel Theis, zvijezda kanskog pobjednika 'Anatomija pada', optužen je za silovanje filmskog radnika prilikom snimanja drugog filma

Samuel Theis optužen je za silovanje filmskog radnika na snimanju filma 'Je Le Jure'. Ovaj film režira Theis, a nakon incidenta je udaljen sa seta, no nastavio je sa svojim poslom, prenosi The Guardian.

Navodno silovanje dogodilo se jutro nakon jednog tuluma. Theis je odbacio optužbe ustvrdivši da je seksualni čin bio konsenzualan. Producentica filma Caroline Bonmarchand ozbiljno je shvatila optužbe i angažirala nezavisne istraživače da bi se saznalo što se doista dogodilo. Zanimljivo je što je Theis nastavio režirati film, doduše s izdvojene lokacije. Filmski je radnik također prijavio Theisa policiji, no njegov je odvjetnik ustvrdio da se protiv Theisa ne vodi nikakav kazneni postupak.

Foršpan za 'Anatomiju pada' Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Theis je dospio pod svjetla reflektora nastupivši u ulozi supruga liku Sandre Hüller na filmu 'Anatomija pada' Justine Triet koji je prošle godine pobijedio u Cannesu, a ovih je dana osvojio dva Zlatna globusa. Film se smatra jednim od favorita nadolazećih Oscara, no ostaje za vidjeti hoće li mu ovaj skandal pomrsiti račune.

Više pročitajte na The Guardianu.