MODNO REMEK-DJELO

Pogledajte što se dogodilo sa nevjerojatnom haljinom s Met Gale

09.05.2024 u 11:33

Bionic
Reading

Jednu od najzanimljivijih kreacija na ovogodišnjem izdanju Met Gale stvorila je modna kuća Balmain, a s njom je na stubištu njujorškog muzeja Metropolitan ovog ponedjeljka debitirala nova r'n'b zvijezda

O izdanju južnoafričke pjevačice Tyle na ovogodišnjoj Met Gali ne prestaje se govoriti, a jasno je i zašto.

Inspiriran zadanim dress codeom 'The Garden in Time', Balmainov dizajner Olivier Rousteing samo za nju kreirao je haljinu stvorenu od pravog pijeska.

Dizajn haljine bez naramenica temeljio se na odljevu tijela pjevačice prije nego što je stavljen pokrov od organze obložen trima različitim bojama pijeska, kao mikrokristalnim nitnama za dodatni sjaj.

  • +3
Tyla Izvor: Ostale fotografije / Autor: Angela Weiss / AFP / Profimedia, canva

Koliko je ovaj stajling bio zahtjevan za nošenje najbolje govori podatak da je Tyla imala čak pet pomoćnika pri penjanju na stepenice, a pri spuštanju su je doslovno morali nositi. Pri svemu tome je glazbenica, jasno, morala paziti i da se ne uznoji jer se ne zna kako bi haljina reagirala na dodatak bilo kakve tekućine.

Nakon glamuroznog bala, brojni zvjezdani uzvanici pohrlili su na after party, odjeveni u neke nove dizajnerske kreacije, no ne i mlada južnoafrička zvijezda.

'A sada ono što niste vidjeli...', napisao je Balmainov dizajner na Instagram Storyju, podijelivši video u kojemu stvorenu haljinu od pijeska sa škarama pretvara u minijaturni model.

Ipak, taj dizajnerski potez došao je s određenim rizikom. Kako je otkriveno američkom Page Sixu, članovi glam tima pjevačice na after party ponijeli su hotelski ogrtač, u slučaju da nešto pođe po zlu s delikatnim dizajnom ove nesvakidašnje haljine.