za svačiji džep

Svi ih žele: Ovo su najpoželjnije balerinke sezone

25.04.2024 u 08:35

Bionic
Reading

Svakog tromjesečja modna tražilica Lyst objavljuje svoj Index u kojem se navode brendovi i komadi koji su obilježili prethodne mjesece. Prvi dio ove godine nesumnjivo je obilježio veliki povratak balerinki koje se čine nikada popularnijim, a posebno su na cijeni su modeli ukrašeni kristalima

U korak s nezaustavljivom popularnošću balerinki i Mary Jane cipela time u centar popularnosti stupa brend Alaïa koji debitira na ljestvici najpopularnijih robnih marki The Lystovog Indexa i to sa skokom pretraživanja od 49 posto u posljednja tri mjeseca.

Prvu put na modnoj sceni predstavljene 2022. i od tada više puta rasprodane kristalima ukrašene Mary Jane balerinke ovog luksuznog brenda nastavljaju poticati globalnu potražnju, a njihov prepoznatljiv dizajn uzrokuje trend halo efekta u kategoriju cipela. Naime, kako uočava The Liyst pretraživanja za ukrašenim ravnih tenisicama porasla su za 43 posto u ovom kvartalu.

Čini se kako se ove sezone itekako cijene klasični komadi s upečatljivim detaljima koji podižu svaku kombinaciju. Ovo proljeće je u znaku klasike s dodatkom savršenog omjera chica i eklektičnosti, a Mary Jane balerinke ukrašene kristalima savršeno se slažu s vječnim trapericama, suknjama i haljinama i svakoj kombinaciji daju jedinstven pečat.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Inače, ovo je drugo pojavljivanje Mary Jane balerinki s potpisom brenda Alaïa na Lystovoj ljestvici najpopularnijih proizvoda - u drugom tromjesečju 2023. godine njihova mrežasta verzija se našla na ljestvici osvojivši veliki broj trendseterica. Mrežaste balerinke na modnoj sceni pojavile su se sezonu ranije i predstavljale gotovo revolucionarnu pojavu na modnoj sceni. Nakon toga popularnost im je samo rasla, a model mrežastih balerinki ubrzo je osvojio i druge modne marke, od luksuznih modnih kuća do high street brendovi.

  • +11
Balerinke s kristalima Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Priča se sada ponavlja, a mrežu su zamijenili efektni kristali koji se sada sve češće viđaju u stajlinzima ulične mode, ali se sjaje i s polica brojnih drugih brendova – od luksuznih modela s potpisom brendova kao što su Miu Miu i Khaite do pristupačnijih modela Zare i Manga.

  • +6
Mrežaste balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo