LEGENDARNI MODEL

Trijumfalan povratak Linde Evangeliste: Na Met Gali plijenila elegancijom

07.05.2024 u 12:20

Linda Evangelista

Izvor: Profimedia / Autor: SHERLY RABBANI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / KRISTIN CALLAHAN / EVERETT / DOMINIK BINDL / GETTY IMAGES / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Gotovo deset godina prošlo je otkako je legendarni supermodel iz 90-ih prošetao stepenicama njujorškog muzeja Metropolitan

Najglamurozniju modnu zabavu u godini, njujoršku Met Galu, uz brojna poznata lica uveličala je i Linda Evangelista.

Legendarni supermodel iz 90-ih posljednji put se na 'Oskarima istočne obale' pojavila 2015. godine, da bi se u potpunosti povukla iz javnog života zbog posljedica podvrgavanja kozmetičkom tretmanu CoolSculpting.

Iz prisilne mirovine Linda je izašla 2022. godine, a na novom izdanju Met Gale plijenila je elegancijom u bijeloj haljini nalik kompletu s potpisom popularnog njujorškog brenda Khaite.

Po uzoru na drapirani top s odgovarajućom suknjom do poda, ovu kreaciju nosila je uz prozirne operne rukavice, a za modnu bibliju izjavila je da je 'sanjiva i lagana poput oblaka'.

Iako njezino izdanje nije imalo jasnu poveznicu s ovogodišnjom temom Met Gale, legendarnoj ljepotici s modnih pisti, kako je priznala, sada je najvažnija udobnost.

Jednostavan ali efektan look naglasila je efektnim primjerkom bijelih sandala s remenčićima, uz luster naušnice od zelenih kamenčića kojim je, uz stvoreno izdanje, oplemenila valovitu bob frizuru.

Stepenice njujorškog muzeja Metropolitan u sklopu glamuroznog bala Met Gala, Linda Evangelista krasila je 11 puta prije svog posljednjeg pojavljivanja 2015. godine, kada je tema bila 'China: Through the Looking Glass'.

Tada je osvanula u kreaciji dizajnera Jeremyja Scotta stvorenoj za modnu kuću Moschino - crveno-crnoj haljinu s masivnom leptir mašnom na jednom ramenu.