veliki nagradni natječaj

Vodimo vas na Sejšele! Evo što trebate učiniti da biste osvojili odmor u ovom raju na zemlji

09.12.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Ususret nadolazećim blagdanima tportal je pokrenuo sezonu darivanja i jednog od svojih čitatelja odlučio nagraditi putovanjem za dvoje na čarobne Sejšele! Ako ste oduvijek maštali o tome da posjetite ovu otočnu zemlju poznatu po lijepim plažama, egzotičnim životinjama i bogatoj kulturi, onda nikako ne propustite ovu jedinstvenu priliku i ovog Božića iznenadite voljenu osobu putovanjem koje ćete pamtiti do kraja života!

U suradnji s Turkish Airlinesom i Turističkom zajednicom Sejšela tportal jednog od vas daruje petodnevnim putovanjem na Sejšele za dvoje. Netko od vas osvojit će u potpunosti organizirani put na Sejšele koji uključuje dvije avionske karte, prijevoz do hotela, smještaj za dvoje na bazi pet noćenja s doručkom u dva luksuzna hotela na dva otoka i privatne ture s vodičem koji će vas upoznati s ovom idiličnom otočnom državom koja iz godine u godinu privlači turiste iz cijelog svijeta.

Pravila nagradnog natječaja

Nagradni natječaj ovog puta će se odvijati na Instagramu, a sve što trebate učiniti jest zapratiti našu Instagram stranicu @tportal.hr i na svom Instagram profilu objaviti fotografiju kojom ćete nam dočarati što planirate raditi i kako se planirate provoditi na Sejšelima. Primjerice, uslikajte sebe i osobu koju planirate povesti sa sobom na putovanje kako ispijate koktele na snijegom prekrivenoj terasi dok zamišljate kako se sunčate na nekoj od čuvenih sejšelskih plaža. Ili nam pošaljite fotografiju vašeg zadnjeg putovanja i dočarajte jedinstvenu atmosferu otkrivanja novih destinacija.

  • +42
Sve ljepote Sejšela Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ennio Maffei

Ne zaboravite u opisu objavljene fotografije ispisati heštegove: #volimputovati #seychellesislands #visitseychelles #widenyourworld #turkishairlines i #tportal te otključati vaš Instagram profil kako bi on bio vidljiv svima te kako bismo samim time vašu fotografiju mogli uzeti u obzir prilikom odabira pobjednika.

Desetodnevni nagradni natječaj počinje 9. prosinca i traje sve do 19. prosinca, nakon čega sturčni stožer odabire najkreativniju fotografiju čiji vlasnik osvaja ovo vrijedno putovanje.

Pravila kojih se trebate pridržavati prilikom sudjelovanja u nagradnom natječaju, pročitajte OVDJE.

Zašto posjetiti Sejšele?

Arhipelag Sejšela čini ukupno 115 otoka razbacanih u zapadnom dijelu Indijskog oceana, otoka koji odišu netaknutim ljepotama u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled. Ova otočna država u istočnoj Africi u kojoj se stanovnici služe s čak tri službena jezika - francuskim, engleskim i sejšelskim kreolskim, najprepoznatljivija je po svojim prekrasnim pješčanim plažama, ukrašenima veličanstvenim granitnim stijenama koje su ubrojene u najljepše plaže na svijetu. Znate one fotografije s tirkiznim morem i palmama kakve viđate na zaslonima kompjutera? E, pa upravo vas takvi idilični prizori očekuju na Sejšelima.

Najveći od svih otoka, brdoviti Mahe, prepun je prekrasnih bijelih plaža, koraljnih grebena i bujne tropske vegetacije, a nadvisuje ga planina Morne Seychelles. Otok Praslin, koji u prijevodu znači 'otok palmi', nizinski je mali otok, smješten sjeveroistočno od otoka Mahe, a poznat je po šumi rijetkih palmi Coco-de-mer i najljepšim plažama kao što su Anse Lazi i Cote-d`Or.

Iako je ljepota ove otočne države udaljene 1.600 kilometara od obale Afrike neporeciva, mnogi Sejšele izbjegavaju zbog pogrešne pretpostavke kako je ondje moguće isključivo izležavati se na plaži. Ova jedinstvena zemlja osvojit će vas po mnogočemu. Osim odmora za dušu i tijelo na Sejšelima možete upoznati drugu kulturu, lokalne običaje i hranu, razgledati razne povijesne i zabavne atrakcije i iskusiti sve čari koje otok nudi.

Svi koji se odluče posjetiti Sejšele, ondje će pronaći živahnu kulturu koja je proizvod više od dva stoljeća miješanja afričkih, europskih i azijskih kultura koje se mogu prepoznati u glazbi, plesu, hrani i arhitekture. Mjesto je to kao nijedno drugo i cijeli jedan mali svijet u cijelosti.

Osim obilja prekrasnih pješčanih plaža od kojih zastaje dah, na Sejšelima možete razgledati neke od brojnih prirodnih rezervata i upoznati egzotične vrste životinja, uživati u planinarenju, jedrenju ili ribolovu ili pak istraživati podmorje s vama dragom osobom. Sejšeli su odlično mjesto za zaljubljene, avanturiste, ali i obitelji s djecom.

Zahvaljujući zapanjujućoj prirodi koja će vas dočekati kada zakoračite na otok, UNESCO je Sejšele svrstao na svoj popis svjetske baštine, točnije legendarni prirodni rezervat Vallée de Mai i Aldabru, drugi po veličini atol na svijetu. No, svaki otok sa sobom nosi svoju osobnost i drevnu povijest, a zajedno tvore jedan drugi svijet, mir, sklad i uzvišenu ljepotu koju je nemoguće iskusiti igdje drugdje na svijetu.

Iako je riječ o ekskluzivnoj destinaciji čije prirode ljepote još uvijek nije uništio masovni turizam, cijene odmora na ovoj dalekoj destinaciji još uvijek su poprilično pristupačne u odnosu na odmor u nekim veliki svjetskim gradovima. Sejšeli nude širok raspon smještaja od luksuznih hotela s pet zvjezdica, preko malih obiteljskih pansiona do očaravajućih bungalova na plaži.

Sejšeli su savršeno mjesto za napraviti sve ili apsolutno ništa, a ono što je zasigurno veliki plus je i to što temperatura tijekom cijele godine iznosi prosječnih 29°C. Ukoliko vam se jako žuri i želite što prije u vlastitom aranžmanu posjetiti ovaj biser Indijskog oceana, provjerite ponudu Turkish Airlines letova za Sejšele kod E-tours agencije

Dobitnik petodnevnog putovanja na Sejšele za dvoje je Ivan Vezaj (ivan.vezaj), a njegovu fotografiju donosimo u nastavku.