OČARAVAJUĆI OKUS

Zaželjeli ste se domaće slastice? Ovom ukusnom kolaču teško je odoljeti

20.04.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Rijetki su oni koji ne vole kombinaciju čokolade i naranče, a ovaj divni kolač sjajan je primjer koliko se ova dva sastojka dobro slažu

Baza ove očaravajuće slastice je spužvasti biskvit s okusom naranče, a nije težak za pripremu.

Nakon što se dobro ohladi izvadite ga iz kalupa i prelijte kremastim čokoladnim 'ganacheom' koji se priprema s vrhnjem, šećerom i maslacem. Za kraj ukrasite kolač trakicama kandirane narančine korice.

Sastojci:

Za biskvit:

180 g brašna

3 jaja

200 g bijelog šećera

80 g maslaca

16 g praška za pecivo

naranča, prstohvat soli

Za glazuru:

200 g crne čokolade

300 ml vrhnja za šlag

2 žlice bijelog šećera

2 žlice maslaca

Priprema:

Uklonite koru naranče, ostavite pulpu bez bijelog dijela i izrežite segmente između svake opne. Dobro izmiksajte pulpu mikserom i ostavite koru. Miksajte maslac sa šećerom i jajima dok ne dobijete pjenastu i prozračnu smjesu. Dodajte naranču i dobro promiješajte. U zdjelu prosijte brašno, kvasac i prstohvat soli te dodajte prethodnoj smjesi. Zagrijte pećnicu na 180ºC. Posudu za pečenje premažite maslacem, dodajte malo brašna i otresite višak. Izlijte smjesu i pecite oko 35 minuta na 180ºC. Pustite da se ohladi, izvadite kalup i stavite kolač na pladanj.

Ganache

Stavite lonac na vatru i zagrijte vrhnje sa šećerom. Dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Dodajte maslac i maknite s vatre dok se ne zagrije.

Tortu od naranče prekrijte čokoladnim ganacheom i ukrasite kandiranom listićima korice naranče. I dobar tek!