Volite li piletinu i više ni sami ne znate na koji biste je način i s čime pripremili, probajte s kestenima
Valjda najpoznatiji jesenski plod, ukusni kesten, ne morate koristiti samo za poslastice. Isprobajte kesten i piletinu, servirane sa zelenom salatom prema ideji stranice Real Simple
3 velike žlice umaka od soje
3 velike žlice meda
2 velike žlice ulja uljane repice
600 grama bijelog pilećeg mesa narezanog na trakice
crni papar
2 češnja češnjaka
1 velika žlica mljevenog đumbira
1 vezica mladog luka
200 grama kuhanog i očišćenog kestena
¼ šalice prepečenog indijskog oraščića
1 mala zelena salata
Priprema:
Umak od soje i med pomiješajte u zdjelici i stavite sa strane. Piletinu popaprite i ubacite u veliku tavu u kojoj ste prethodno zagrijali ulje na srednje jakoj vatri. Piletinu povremeno promiješajte i pecite tri minute dok ne dobije brončanu boju. Zatim smanjite vatru te dodajte sitno nasjeckan češnjak i đumbir te miješajte još jednu minutu. Nakon toga dodajte kestene i pola pripremljenog umaka od soje i meda. Sve zajedno kuhajte dok piletina ne bude gotova.
Zelenu salatu razdvojite u listove, operite te složite na tanjur. Po salati složite meso te pokapajte ostatkom umaka.