Uz nekoliko sastojaka obična piletina pretvara se u sočne i ukusne zalogaje
Želite li meku i sočnu piletinu za salatu ili umak s tjesteninom, to ćete lako postići savjetima kuharskih majstora koji su svoje ideje podijelili na stranici The Kitchen.
Sastojci:
Jedno do četiri pileća prsa bez kostiju
Sol i svježe mljeveni papar
1/4 šalice brašna
1 velika žlica svježih začina po želji
Maslinovo ulje
Malo maslaca
Priprema:
Piletinu narežite na komade jednake debljine ili ju malo istucite batom za meso te ih malo posolite i popaprite. Mrvicu papra i soli te brašno i začine pomiješajte u jednu zdjelu. Svaki komad piletine uvaljajte u brašno i otresite višak.
Zagrijte maslinovo ulje i maslac na tavici pa vatru smanjite na srednju jačinu. Prsa pecite samo po jednu minutu sa svake strane da dobiju zlatnu boju, a zatim smanjite vatru, poklopite tavicu i ostavite prsa da se pirjaju deset minuta.
Kada prođe deset minuta isključite vatru te meso okrenite i ostavite da odstoji tako još deset minuta. Piletina je spremna za serviranje.