Jednostavni čokoladni sendviči s hrskavim tijestom od mljevenih badema savršen su odabir za uživanje uz šalicu toplog napitka u ove hladne zimske dane
120 g maslaca
100 g šećera
1 jaje
1 žlica soka od limuna
100 g mljevenih badema
150 g brašna
1 žlica kakaa
Krema:
100 g čokolade
50 g maslaca
2 žlice čokoladnog namaza (nutella, linolada...)
242993,232452,237055,240307
Priprema:
Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Dodati šećer, jaje i sok od limuna pa dobro izmutiti. Dodati bademe i brašno i sve sastojke dobro ručno izmiješati.
Tijesto zamotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak da odstoji 20 minuta. Čokoladu i maslac istopiti na pari.
Dodati čokoladni namaz, promiješati i maknuti s pare da se prohladi i malo stegne.
Tijesto razviti i okruglim kalupom ga izrezivati. Peći na 180 stupnjeva Celzijusa, dok keksići ne dobiju finu rumenu boju.
Izvaditi iz peći i pustiti da se ohlade. Na sredinu keksića staviti kremu, poklopiti drugim keksićem i pustiti da se ohlade do kraja (najbolje je da odstoje preko noći kako bi malo omekšali).