RECEPT ZA OVISNOST

Nemoguće je odoljeti ovim čokoladnim cupcakesima

05.04.2013 u 09:03

Bionic
Reading

Iako na prvi pogled ovi čokoladni kolačići djeluju kao slatke bombe, zapravo uopće nisu jako slatki, već samo neodoljivo čokoladni zahvaljujući bogatoj kremi ganache

Potrebni sastojci za tijesto:

90 g kakaa
2 dcl vruće vode
370 g glatkog brašna
1 žličica sode
1 žličica praška za pecivo
malo soli
vanilin šećer
250 g maslaca
350 g šećera
4 velika jaja
jedno kiselo vrhnje

Za kremu ganache:
3 slatka vrhnja
450 g tamne čokolade
šećer po želji

251929,249011,248322,246952

Priprema

U vruću vodu uspite kakao i promiješajte.

U posudi izmiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.

Otopite maslac i šećer na pari, a kad postanu jednolična smjesa, izmiješajte je mikserom.

Nakon što se smjesa ohladi, dodajte jedno po jedno jaje i miješajte mikserom. Zatim dodajte mješavinu vode i kakaa i dobro izmiješajte.

Smjesi zatim dodajte suhe sastojke i na kraju kiselo vrhnje.

U kalupe za muffine stavite papirnate košarice i u njih do ¾ visine ulijevajte pripremljenu smjesu. Pecite ih na 180 stupnjeva, oko 15-ak minuta (provjerite čačkalicom sredinu) i ohladite.

Priprema kreme

Zagrijte slatko vrhnje i dodajte u nj razlomljenu čokoladu i po želji šećer te miješajte dok se ne otope, pritom pazeći da smjesa ne proključa.

Ohladite smjesu, najbolje preko noći i nanesite na hladne muffine i po želji ukrasite raznim jestivim ukrasima.