Iako na prvi pogled ovi čokoladni kolačići djeluju kao slatke bombe, zapravo uopće nisu jako slatki, već samo neodoljivo čokoladni zahvaljujući bogatoj kremi ganache
90 g kakaa
2 dcl vruće vode
370 g glatkog brašna
1 žličica sode
1 žličica praška za pecivo
malo soli
vanilin šećer
250 g maslaca
350 g šećera
4 velika jaja
jedno kiselo vrhnje
Za kremu ganache:
3 slatka vrhnja
450 g tamne čokolade
šećer po želji
251929,249011,248322,246952
Priprema
U vruću vodu uspite kakao i promiješajte.
U posudi izmiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
Otopite maslac i šećer na pari, a kad postanu jednolična smjesa, izmiješajte je mikserom.
Nakon što se smjesa ohladi, dodajte jedno po jedno jaje i miješajte mikserom. Zatim dodajte mješavinu vode i kakaa i dobro izmiješajte.
Smjesi zatim dodajte suhe sastojke i na kraju kiselo vrhnje.
U kalupe za muffine stavite papirnate košarice i u njih do ¾ visine ulijevajte pripremljenu smjesu. Pecite ih na 180 stupnjeva, oko 15-ak minuta (provjerite čačkalicom sredinu) i ohladite.
Priprema kreme
Zagrijte slatko vrhnje i dodajte u nj razlomljenu čokoladu i po želji šećer te miješajte dok se ne otope, pritom pazeći da smjesa ne proključa.
Ohladite smjesu, najbolje preko noći i nanesite na hladne muffine i po želji ukrasite raznim jestivim ukrasima.