Lazanje su uvijek omiljeni obrok i mladima i onima malo starijima, a još ako su domaće, veselju nema kraja
Sastojci:
Brašno
Jaja
Luk
Mrkva
Mljeveno meso
Umak od rajčice
Vegeta
Sol
Papar
Origano
Bosiljak
Peršin
Maslac
Ulje
Mlijeko
Parmezan
Muškatni oraščić
Priprema:
Tijesto se priprema od pola kilograma brašna i pet jaja. Kada ga dobro zamijesite, razvaljajte tijesto tanko i narežite ga na trakice. Kuhajte ga u vodi pet minuta.
Bešamel se priprema tako da sa lagano poprži 50 grama maslaca i malo ulja, potom se dodaju četiri žlice brašna, jedna litra mlijeka, parmezan, sol, vegeta i muškatni oraščić.
Dobro ispecite mljeveno meso sa lukom i mrkvom, dodajte sve začine i umak od rajčice.
Kad je sve gotovo, u posudu slažite slojeve tijesta i mesa. Potom stavite u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta.
Recept za domaće lazanje poslala nam je Slađana Sušilović iz Gvozda.
Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala