Kada u laganu francusku pitu - quiche osim sira i šunke, dodate tikvica, češnjaka, vrhnja, rajčica dobit ćete jelo koje će zainteresirati svako nepce i iza kojeg će odlično ići gutljaj dobrog vina
Sastojci
250 g lisnatog tijesta
150 g šunke
50 g pršuta
100 g kozjeg sira
50 g ribanog parmezana
1 mala tikvica
1 paprika
1 kiselo vrhnje
pola male glavice luka
1 režanj češnjaka
2 jaja
1 žlica maslinovog ulja
sol i papar
12 mini rajčica
Priprema
U tavi na maslinovu ulju dinstati luk dok ne postane staklast. Dodati tikvicu izrezanu na komadiće i papriku izrezanu na trakice te pirjati dok malo ne omekša. Zatim dodati sitno nasjeckani češnjak, šunku i pršut narezane na kockice te pirjati još pet minuta. Ostaviti da se malo ohladi.
U zdjeli razmutiti jaja, dodati vrhnje i naribani kozji sir te smjesu od povrća, šunke i pršuta. Po potrebi začiniti solju i paprom te dobro izmiješati.
Od lisnatog tijesta izrezati 12 krugova i složiti u kalup za maffine. U svaku posudicu žlicom stavljati nadjev, posipati parmezanom i u sredinu staviti jednu mini rajčicu. Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Recept za mini quiche poslala nam je Katja Gortan iz Labina.
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala