Desertima od čokolade teško je odoljeti, a ako ste u potrazi za laganom i osvježavajućom čokoladnom poslasticom, ova crna torta mogla bi biti baš za vas
6 jaja
20 dag šećera u prahu
20 dag maslaca
10 dag mljevenih lješnjaka
3 žlice kakaa
10 dag čokolade za kuhanje
1 vrhnje za šlag
Priprema:
Žumanjke i šećer dobro izmiješajte, zatim dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka.
Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u namazan i mrvicama posut oblik za tortu, pa stavite peći na temperaturi od 185 stupnjeva oko 40 minuta.
Drugi dio spremite u hladnjak. Kad je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka, na gornji sloj dodajte šlag i ukrasite po želji.
Recept za crnu tortu poslala nam je Ana Bačić
Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr