RECEPTI ČITATELJA

Slasne punjene jabuke tope se u ustima

02.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Tople i sočne punjene jabuke mogu biti idealan desert. Dodate li im i kuglicu sladoleda od vanilije, dobili ste pravo savršenstvo

Sastojci:

3 jabuke
5 dkg suhih šljiva
5 dkg zlatnih grožđica
5 dkg sitno rezanih oraha
1 žlica bagremovog meda

Sastojci za tijesto:

5 dkg brašna
50 g margarina
1 jaje
malo šećera
prstohvat soli

Priprema:

Izdubite jabuke i kuhajte 15-ak minuta u vodi. Kad se ohlade, napunite ih smjesom oraha, šljiva, grožđica i meda.
Načinite prhko tijesto, izrežite na trakice debljine 0,5 cm i njima prekrijte punjenje da izgleda poput rešetkice.

Zatim sve zajedno zapecite 20-ak minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.

Uz ovaj zdravi i lagani desert možete poslužiti i sladoled od vanilije.


Recept nam je poslala čitateljica Monika Jakopović iz Zagreba.

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije kolače s voćem ili najukusniju tjesteninu s mirisnim začinima i rajčicama, javite nam se s proljetnim receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam ga zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr