Ako želite ukućane iznenaditi nekim novim desertom koji će već na prvi pogled, i prije nego li ga kušaju, ostaviti bez daha, vrijeme je da isprobate kruške punjene orasima i čokoladom
Potrebni sastojci:
250 g lisnatog tijesta
100 g oraha
50 g tamne čokolade
20 g maslaca
1 žlica ruma
1 žličica cimeta
1 žlica smeđeg šećera
1 vanilin šećer
4 kruške
Priprema
Otopite na pari maslac i čokoladu, dodajte sitno sjeckane orahe, šećer, vanilin šećer, cimet i rum.
Kruškama ogulite koru, uzdužno prerežite na pola i žličicom izvadite sredinu. Otvore napunite smjesom.
Razvaljajte lisnato tijesto. Slažite polovice krušaka s nadjevom prema dolje i obrežite tijesto prema obliku kruške ostavljajući centimetar ruba.
Površinu zarežite nožem i pospite šećerom. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite tople.
Recept za kruške punjene orasima i čokoladom poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina.
Svoje omiljene recepte za kolače s voćem svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala