Smrznuti jogurt zdravija je inačica sladoleda, a uz bezbroj okusa i varijanti jednako će vas dobro osvježiti
Smrznuti jogurt s breskvom
Tri i pol šalice nasjeckanih i smrznutih breskvi
Pola šalice šećera, može u prahu
Pola šalice nemasnog jogurta
1 žlica limunovog soka
Priprema:
U blenderu prvo izmiksajte šećer i breskve dok ne dobijete dovoljno sitnu smjesu prema vašem ukusu. Za to vrijeme pomiješajte limunov sok i jogurt pa postupno dodajte breskvama i šećeru. Poslužite odmah. Umjesto breskvi možete koristiti bilo koje drugo voće po želji.
Smrznuti jogurt s čokoladom i malinama
3 šalice svježih ili smrznutih (ne odmrznuti) malina
2 šalice nemasnog običnog jogurta
1/3 šalice šećera
1 i pol žličica ekstrakta vanilije
Pola šalice komadića čokolade, što sitnije to bolje
Priprema:
Maline, šećer, jogurt i ekstrakt vanilije izmiksajte dok ne postanu sasvim glatki u jednoličnoj smjesi. Zatim smjesu stavite u odgovarajuću posudu i promiješajte svakih sat vremena dok ne postane dovoljno čvrsta, pišu kulinarski stručnjaci s Eating Well. Taj proces može trajati i do šest sati ako ne koristite smrznute maline. Pred kraj umiješajte komadiće čokolade. Ovako napravljen smrznuti jogurt možete čuvati u zamrzivaču tjedan dana. Ostavite na sobnoj temperaturi pola sata prije serviranja.
Smrznuti jogurt s lubenicom
1/4 šalice vode
1/4 šalice šećera
4 šalice očišćene lubenice narezane na kockice
1 šalice nemasnog jogurta od vanilije
1 žlica soka od limete
Priprema:
Vodu i šećer ukuhajte u loncu dok se šećer ne rastopi. Preselite u zdjelicu i pustite da se ohladi. Lubenicu miksajte u blenderu dok ne postane kremasta. Umiješajte u zdjelu s otopljenim šećerom i vodom. Dodajte jogurt i sok od limete dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zamrzavanje se radi na isti način kao i u prethodnom receptu. Porciju možete razdijeliti i u više posuda kako biste smrznuti jogurt poslije lakše servirali.