RECEPTI ČITATELJA

Omlet s tunom gotov za tren

02.09.2013 u 07:25

Bionic
Reading

Lagani i brzi omlet s tunom i povrćem sve je što vam treba nakon napornog radnog dana - ukusno i gotovo za tren

Sastojci za dvije osobe:
4 jaja
1dl vrhnja za kuhanje
2-3 žice ribanog tvrdog sira
soli i papra po ukusu
tuna iz konzerve (2X80g)
po jedna tikvica, patliđan, paprika, malo rajčice u komadićima

Priprema:

Na kockice izrezati tikvicu, patliđan, papriku. U wok (može i neka druga posuda) staviti žličicu maslinovog ulja i pirjati 5-10 minuta. Dodati malo rajčice u komadićima ili primjerice sataraš. Pirjati tek toliko da rajčica omekša i da se povežu sastojci. Posoliti i papriti po želji, a tko voli pikantnije, može dodati i malo chilija. Dodati ocijeđenu tunjevinu i sve promiješati.

Pomiješati jaja, vrhnje i ribani sir, malo soli i papar. Na ugrijanoj tavi s malo ulja ispeći omlet od polovine smjese. Mora se zapeći s donje strane. Na pečeni omlet nanijeti smjesu od povrća sa tunom i preklopiti. Ukrasiti nečim što može poslužiti kao salata. Recept nam je poslala čitateljica Zvjezdana Jukić.


Svoje omiljene lagane ljetne recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala