Jesenski dani savršeni su za guštanje u finim i zdravim juhicama od buče i povrća. Ovoga puta tu je odličan recept za bučinu jesensku guštalicu
250 g buče (butternut ili hokaido)
1 crvena mrkva - oko 60 g
1 režanj korijena celera - oko 60 g
2 manja krumpira - oko 150 g
list celera
list peršina
sol
biber
mljeveni đumbir
1,5 l vode
Priprema
Povrće operemo, ogulimo, narežemo na manje komade i stavimo kuhati u 1,5 l vode. Dodamo list celera i peršina i posolimo.
Kuhamo oko 20 minuta dok povrće omekša, skinemo s vatre, izmiksamo povrće štapnim mikserom kako bismo dobili finu gustu krem juhu i na kraju začinimo prema okusu dodajući biber, mljeveni đumbir i po potrebi soli.
Pospemo svježe sjeckanim peršinom.
Recept za bučina jesensku guštalicu poslala nam je Renata Vusilović iz Čakovca
Svoje omiljene recepte od jesenskih namirnica svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala