Zbog visoke koncentracije zdravih tvari, bundeva je najukusnija u jesen. Od tog zdravog povrća možete skuhati ili ispeći veliki broj slasnih i mirisnih jela
Recept za sladoled od bundeve donosi Ordinacija.hr
4 jaja
prutić vanilije
1/2 l mlijeka
1/2 l slatkog vrhnja
100 g šećera
1 žličica cimeta
1 žlica karameliziranih bučinih koštica
1/2 dcl hladnog prešanog bučinog ulja.
1. Jaja izmiješajte sa šećerom, a mlijeko pustite da proključa s nekoliko prutića vanilije te dodajte slatko vrhnje. Izvadite prutiće vanilije i dodajte jaja te pustite da sve ponovno proključa.
2. Ohladite pa stavite u ledenicu. Nakon nekoliko sati izmiksajte i ponovno stavite u ledenicu.
3. U sladoled umiješajte koštice, cimet i bučino ulje pa stavite hladiti.
Više recepata potražite na stranicama Ordinacija.hr.