RECEPT ZA PET

Salata od koromača sa svježim kravljim sirom

20.11.2013 u 08:44

Bionic
Reading

Ova salata lako može zamijeniti cijeli obrok, a nije preteška ni jako kalorična

Ova ukusna salata priprema se prema receptu iz knjige 'Kreativna kuhinja' Steve Karapanđže u izdanju Profila

Sastojci:

400 g korijena
koromača
200 g svježeg
kravljeg sira
2 žlice bundevinih
koštica
1 žlica limunova soka
1 žličice curryja
u prahu
1 jabuke
nekoliko listova
zelene salate

Umak:

4 žlice maslinova ulja
2 žlice bijelog
vinskog octa
1 žličica šećera
sol
papar iz mlinčića

Priprema

Koromač operite i odstranite gornji zeleni dio, a potom narežite pomoću ribeža (kao krastavce). Pripremite umak za salatu. Pomiješajte ulje, ocat, malo šećera, malo soli i papar. Narezani koromač pomiješajte s umakom i ostavite da se marinira 10-ak minuta. U tavi bez masnoće popržite bundevine koštice. Svježi kravlji sir pomiješajte s limunovim sokom i curryjem, zatim dodajte naribanu jabuku i dobro promiješajte. Na tanjur posložite oprane i posušene listove salate, rasporedite narezani koromač, u sredinu stavite sir i pospite poprženim košticama.