JEDNOSTAVNO I UKUSNO

Rigatoni s rajčicom, ricottom i pestom

17.12.2013 u 08:51

Bionic
Reading

Ponestalo vam je inspiracije za zdrav i ukusan obrok, prilagođen svim dobnim skupinama? Kuharica 'Tjestenina' u izdanju Lumena sa šezdesetak izvornih talijanskih recepata pravi je izbor za vas

Potrebni sastojci za 4 - 6 osoba:

500 g rigatona

60 ml (4 žlice) ekstradjevičanskog maslinova ulja
4 češnja sitno nasjeckanog češnjaka 
24 prepolovljene cherry rajčice
350 g svježe, ocijeđene ricotte (skute), na sobnoj temperaturi
120 ml pesta
sol i svježe mljeveni crni papar
listovi bosiljka za ukras

Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 10 - 12 minuta

Priprema

U velik lonac ulijte vodu, posolite je i stavite na jaku vatru da zakipi. Ubacite tjesteninu u kipuću vodu i kuhajte 10 do 12 minuta, da bude al dente.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pirjajte ga do tri minute, tek toliko da počne dobivati boju.

Dodajte rajčice cherry i pirjajte ih tri do četiri minute na laganoj vatri dok ne omekšaju, ali tako da ostanu cijele.

Ocijedite tjesteninu i premjestite je u zagrijanu posudu za posluživanje.

Dodajte ricottu, pesto i rajčice. Posolite i popaprite.

Lagano protresite, ukrasite listićima svježeg bosiljka i poslužite vruće.

Tehnološki, ricotta (skuta) nije sir jer se proizvodi od sirutke koja preostane u proizvodnji sira. Za ovaj recept upotrijebite vrlo svježu ricottu od obranoga mlijeka.