Ova je torta idealna kombinacija čokolade i papra, a njezin okus sigurno će vas iznenaditi
Sastojci:
1 i pol šalica brašna
1 šalica šećera
1/2 šalice nezaslađenog kakaoa
2 žličice cimeta
1 žličica sode bikarbone
Četvrtina žličice cayenne papra ili mljevenog čilija u prahu
1/4 žličice soli
1 šalica hladne vode
1/4 šalice ulja kanola
1 žlica octa
1 žlica ekstrakta vanilije
Čokoladna glazura:
1 šalica šećera u prahu
1/2 šalice kakao
6 žlica vode
10 malih svježih jagoda
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 Celzijevih stupnjeva. Sve sastojke za tortu dovoljno je dobro promiješati dok ne dobijete glatku smjestu pa peći 25 do 30 minuta. Ostavite desetak minuta u poluotvorenoj pećnici pa zatim izvadite da se ohladi do kraja.
Dok se biskvit hladi pomiješajte prva tri sastojka pa zatim umočite svaku jagodu posebno i stavite sa strane. Prelijte glazuru po biskvitu i posložite jagode na vrh. Ostavite da odstoji pola sata. Po želji možete koristiti i drugo voće.