Sigurno vam se barem jednom dogodilo da je ostalo piletine od ručka, a nakon što ste ju pospremili u hladnjak, zaboravili ste na nju. Ako nemate ideja kako iskoristiti ostatke piletine, evo šest prijedloga za odlična jela
1. Skuhajte ili ispecite krumpir i dodajte zelenu salatu, začine i komadiće piletine koja je ostala od ručka. Ovo je idealno jelo za brzi ručak u tjednu ili salatu možete ponijeti na posao, savjetuje kulinarski blog Food 52
2. Pripremite burito. Dovoljno je da skuhate rižu, uzmete tacose, dodate malo povrća, majoneze, vrhnja i iskoristite ostatke piletine.
3. Jambalaya. S ovim ćete jelom imati malo više posla, ali vrijedi se potruditi. Luk na kratko prepržite, dodajte kobasicu narezanu na kolutiće i češnjak pa rižu, rajčicu, kozice i podlijte vodom. Kuhajte dok ne bude gotovo, dodajte začine po želji i na kraju piletinu.
4. Sendvič je jedna od jednostavnijih ideja da iskoristite piletinu. Možete prvo istostirati kruh pa na njega staviti namaz po želji, povrće, sir i piletinu.
5. Ako niste ljubitelj lisnatog povrća, složite salatu od majoneze, rotkvica, maslina, kukuruza, kuhanih jaja, začina i piletine na kraju.
6. Juha je također jelo koje odlično možete nadopuniti piletinom. Možete napraviti varivo od bilo kojeg povrća i na kraju ga malo 'pojačati' piletinom.