Najpoznatiji TV kuhar Rudolph Van Veen gostovao je u Zagrebu i u sklopu cooking showa oduševio okupljene eklektičnom salatom. Donosimo vam njegov odličan recept pa ovu božanstvenu salatu lako možete pripremiti i kod kuće
mali nož
kuharski nož
velika zdjela
daska za rezanje
Sastojci i potrebne količine za 10 osoba:
crveni luk
50 ml octa od maline
žlica francuskog senfa
žlica meda
200 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
mlinci za papar i sol
500 g velikih ili malih rajčica
500 g svježih jagoda
500 g očišćenih kozica
svežanj bosiljka
dovoljna količina listova zelene salate
Priprema:
1. Dresing
Prvo pripremiti dresing za salatu: sitno nasjeckati luk, pomiješati ocat od malina, senf, med, luk, sol i papar, dodati ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve pomiješati. Narezati rajčice na male komade, ukloniti peteljke od jagoda i razrezati ih na polovice. Razrezati kozice po dužini na dva dijela. Pomiješati rajčice i kozice s dresingom.
2. Salata
Narezati bosiljak, oprati listove salate i raspoloviti ih. Pomiješati bosiljak, listove salate i dresing. Staviti zdjelu u hladnjak i servirati s toplom kriškom kruha.