Jeste li znali da prosječan radni čovjek zapravo priprema desetak jela i vrti ih u krug, uz minimalne varijacije na temu? Razmislite o tome... Tako možda kajganu gotovo uvijek radite 'po kratkom postupku', na isti način? Jaja, sol, papar, kruh. Isprobajte jedan drukčiji recept
Kad jednom pripremite kajganu na ovaj način, poželjet ćete je uvijek tako spremati jer ćete u jednom obroku zadovoljiti potrebe za više hranjivih sastojaka, a beskrajno je ukusna.
Potrebno vam je (za dvije osobe):
- dvije velike šake svježeg špinata,
- 4 jaja,
- dvije žlice vrhnja,
- sol, papar, začini po želji,
- maslac za prženje.
Način pripreme:
Operite špinat i skuhajte ga na pari, tek nekoliko minuta, dok ne omekša. Usitnite ga na dasci za rezanje i ubacite na tavicu s otopljenim maslacem.
Umutite jaja, dodajte vrhnje, sol i papar i odmah izlijte po špinatu. Miješajte dok se jaja ne ispeku do kraja, ali trebala bi ostati rahla.
Poslužite toplo. Dobar tek!