Zamišljate jutro uz šalicu kapučina u kućnom ambijentu, no nemate skupe aparate pomoću kojih biste napravili kremastu pjenu? Srećom, postoji jednostavno rješenje. Sve što vam je potrebno da običnu kavu pretvorite u kremasti kapučino su mikrovalna pećnica, mlijeko i posuda s poklopcem
Kremastu pjenu lako možete dobiti ako slijedite dva jednostavna koraka.
Ulijte mlijeko u posudu s poklopcem koja se može koristiti u mikrovalnoj pećnici. Posudu maksimalno do polovice napunite mlijekom kako biste ostavili mjesta za pjenu koja će se kasnije stvoriti.
Protresite zaklopljenu posudu najjače što možete dok se mlijeku ne udvostruči volumen (oko 30 do 60 sekundi). Skinite poklopac s posude i mlijeko zatim zagrijte na 30 sekundi. Stvorit će se pjena koja će se popeti do vrha posude, a toplina mikrovalne pećnice pomoći će joj da se stabilizira i ne raspadne.
Vruće mlijeko ulijte u kavu, a pjenu odmah žlicom stavite u šalicu.
Poželjno je koristiti mlijeko s dva posto masnoće ili nemasno, jer se najlakše stvori pjena.