ZDRAVA GRICKALICA

Hrskav čips od kelja s parmezanom

13.11.2014 u 14:30

Bionic
Reading

Kelj nije dobar samo za variva - idealna je namirnica za krizne trenutke kad silno želite gricnuti nešto slano. Spasonosno rješenje za takve slučajeve je čips od kelja. Čak i ako niste ljubitelj ovog zdravog povrća, ova će vam se grickalica zasigurno svidjeti

Kelj je idealan za mršavljenje jer 100 grama sadrži svega 50 kalorija. Bogat je mineralima i vitaminima, posebno vitaminom C, i izvrstan je izvor kalcija, željeza i magnezija. Ima brojna blagotvorna svojstva, djeluje antikancerogeno, dobar je za probavu i jača imunitet. To su više nego dovoljni razlozi da se kelj što češće nađe na vašem tanjuru.

Običan kelj, malo maslinova ulja i soli te parmezan za posipanje jedine su namirnice koje će vam trebati za ovaj recept koji je gotov za svega 15 minuta.

Potrebni sastojci:

listovi pola glavice kelja
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
svježe nariban parmezan

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i na lim stavite papir za pečenje.

Oštrim nožem uklonite tvrđe dijelove iz sredine svakog lista i pokušajte što je moguće manje oštetiti listove.

Listove stavite na papir za pečenje i pokapajte ih maslinovim uljem te pospite solju. Pecite kelj desetak minuta dok ne postane hrskav.

Gotov kelj pospite svježe naribanim parmezanom i vratite u pećnicu da se peče još pet minuta.

Čips od kelja možete čuvati do četiri dana ako ga stavite u posudu i čvrsto zatvorite.