Chef David Skoko stekao je veliku popularnost u kulinarskoj emisiji 'Jezikova juha', gdje mu je najveća želja bila da pomogne ugostiteljima
David Skoko tako je u svakoj epizodi prenosio iskustvo stečeno kuhanjem u obiteljskoj konobi Batelina, a za tportal.hr otkrio je jedan vrlo jednostavan recept, idealan za badnji ručak ili večeru.
Umjesto tradicionalnog bakalara, slavni chef preporučio je njoke od skute s rakovicom. Recept se odnosi na količinu za četiri osobe.
Sastojci:
2 rakovice
250 skute
100 g glatkog brašna
2 krumpira
1 jaje
vezica svježeg peršina
3 režnja češnjaka
sol, papar
1 dl malvazije
1,5 dl ribljeg temeljca
Priprema
Umijesiti skutu, brašno, kuhane krumpire i jaje pa napraviti njoke.
Rakovice skuhati i očistiti. Izvađeno meso, jaja i moždinu pirjati na svježem peršinu i češnjaku, dodati sol i papar podlijevajući vinom i ribljim temeljcem.
Njoke kuhati par minuta u slanoj vodi i sve zajedno poslužiti.