IDEALNO ZA BADNJAK

Odličan blagdanski recept s rakovicom Davida Skoke

23.12.2014 u 10:29

Bionic
Reading

Chef David Skoko stekao je veliku popularnost u kulinarskoj emisiji 'Jezikova juha', gdje mu je najveća želja bila da pomogne ugostiteljima

David Skoko tako je u svakoj epizodi prenosio iskustvo stečeno kuhanjem u obiteljskoj konobi Batelina, a za tportal.hr otkrio je jedan vrlo jednostavan recept, idealan za badnji ručak ili večeru.

Umjesto tradicionalnog bakalara, slavni chef preporučio je njoke od skute s rakovicom. Recept se odnosi na količinu za četiri osobe.

Sastojci:

2 rakovice
250 skute
100 g glatkog brašna
2 krumpira
1 jaje
vezica svježeg peršina
3 režnja češnjaka
sol, papar
1 dl malvazije
1,5 dl ribljeg temeljca

Priprema

Umijesiti skutu, brašno, kuhane krumpire i jaje pa napraviti njoke.
Rakovice skuhati i očistiti. Izvađeno meso, jaja i moždinu pirjati na svježem peršinu i češnjaku, dodati sol i papar podlijevajući vinom i ribljim temeljcem.
Njoke kuhati par minuta u slanoj vodi i sve zajedno poslužiti.