Češnjak je jedna od najpoželjnijih namirnica u vrijeme viroza i prehlada jer je velik saveznik u borbi protiv njih zbog svog snažnog antiupalnog djelovanja
Niste li još probali pečeni češnjak, propuštate pravu malu eksploziju okusa. Vrlo je jednostavno pripremiti ga, a možete ga kombinirati s mnogim jelima poput pire krumpira i kuhane brokule ili ga staviti u razne kremaste juhe, umake i namaze.
Sastojci:
6 do 8 glavica češnjaka, ovisno koliko su velike
sol i papar
žlica svježeg timijana
1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijevih. Odrežite vrh svake glavice češnjaka tako da se vidi svaki češanj. Posložite ih na foliju i stavite na lim za pečenje. Prelijte maslinovim uljem, posolite i dodajte timijan.
Prema preporukama slavne Marthe Stewart, timijan možete zamijeniti kaduljom ili primjerice ružmarinom.
Prekrijte folijom do kraja i pecite sat vremena. Nakon što se pečeni češnjak malo ohladi samo ga istisnite iz ljuske i uživajte u bogatstvu okusa.