BEZ GREŠKE

Uz ovaj recept fritule će uvijek biti mekane i ukusne

11.02.2015 u 12:26

Bionic
Reading

Fritule se na obali ne jedu samo na Badnjak, već i u vrijeme maškara. Puno je recepata za ovu omiljenu slasticu, no uz ovaj ispast će mekane, slasne i mirisne baš svaki put

U ovom receptu nema kvasca, a uspješno su ga zamijenili prašak za pecivo i jogurt. Uz naribanu jabuku, koju nećete ni osjetiti u fritulama, one će biti mekane i slasne čak i sutradan, kad su hladne. Nemojte izostaviti ni rakiju jer će ona spriječiti fritule da upiju ulje.

Potrebni sastojci:

400 g brašna
2 jogurta (tekuća)
3 veća jaja (ili 4 manja)
80 g šećera
malo burbon vanilije (po želji)
naribana korica limuna (i naranče)
prašak za pecivo
2 žlice rakije
malo soli
jedna naribana jabuka (Granny Smith)
grožđice (po želji)
ulje za prženje
šećer (u prahu) za posipanje

Priprema

Umutite jaja i dodajte šećer te jogurt, rakiju, burbon vaniliju, naribanu koricu limuna i/ili naranče i malo soli.

U smjesu polako dodavajte brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo dobro izmiješajte te dodajte sitno naribanu jabuku. U smjesu možete po želji dodati suhe grožđice.

Smjesu ostavite da odstoji 15-ak minuta te u međuvremenu zagrijete ulje u dubokoj posudi. Fritule moraju plivati u ulju pa vodite računa da ga ima Dovoljno, ali i da ne bude prevruće da ne zagore.

Smjesu vadite žličicom i lagano ispustite u vruće ulje te ih pržite dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Pripazite da ne pretrpavajte fritule uljem jer se u tom slučaju neće moći same okretati u ulju.

Izvadite ih na kuhinjski papir i po želji pospite šećerom u prahu ili običnim.