Grašak je ponekad nepravedno zapostavljena namirnica jer se može kombinirati u mnogim jelima, a možete napraviti i ukusnu i zdravu juhu poput ove
Stručnjakinja za jogu Kathryn Budigs za Yahoo Food podijelila je recept za juhu od graška koja će vam osigurati dovoljno energije za naporne radne dane ili vas jednostavno okrijepiti ako ste iscrpljeni. Uskoro ćemo na tržnicama moći kupiti i svježi grašak, a do tada će dovoljno dobar biti i onaj zamrznuti.
Sastojci:
vrećica zamrznutog graška, oko 250 grama
1 luk, nasjeckan na sitno
2 režnja češnjaka, nasjeckana na sitno
4 šalice povrtnog temeljca
sok jednog limuna i naribana korica
2 lista mente
2 žlice maslaca
prstohvat crvene paprike
sol i papar
malo maslinova ulja
Priprema
Na jednoj žlici maslaca pirjajte luk, češnjak i crvenu papriku pet do osam minuta. Umiješajte smrznuti grašak i dodajte temeljac pa pustite da krčka još tri minute. Zatim dodajte mentu i sve ulijte u blender pa miksajte dok ne dobijete jednoličnu masu.
Sve vratite u tavicu, pustite da zavre i dodajte limunovu koricu i sok te preostali maslac. Prije serviranja pokapajte maslinovim uljem. Maslac možete zamijeniti kokosovim uljem za još zdravije varijantu.